روش تولید لوله و اتصالات پلی اتیلن
قطعا هرکسی که کمی از کارهای فنی و تاسیساتی سر در بیاورد با لوله و اتصالات پلی اتیلن آشنایی دارد ، لوله واتصالات پلی اتیلن یکی از پر کاربرد ترین انواع لوله ها در ساختمان سازی و صنایع فاضلاب می باشد که دلایل زیادی برای استفاده از آن ها وجود دارد ، از جمله این دلایل می توان به دوام ، وزن کم ، عدم خوردگی توسط رطوبت و هوا ، قیمت ارزان تر نسبت به فلزات و همچنین مقاومت در برابر اسید ها و بازها نام برد. در این مقاله قصد بررسی و توضیح فرآیند تولید لوله و اتصالات پلی اتیلن در صنعت را داریم.
مراحل تولید لوله و اتصالات پلی اتیلن
تولید لوله و اتصالات پلی اتیلن به صورت عمده توسط روش اکستروژن انجام می شود و مراحل کلی تولید لوله و اتصالات پلی اتیلن به صورت زیر می باشد:
- خشک و مذاب کردن مواد اولیه
- ورود به اکسترودر
- خنک کردن
- دستگاه های کشش
- مارک کردن و یا برچسب زدن
- برش
- بسته بندی
روش تولید لوله و اتصالات پلی اتیلن
مراحل صنعتی تولید لوله و اتصالات پلی اتیلن شامل مراحل یک تا چهار می باشد که در مباحث بعدی ارائه می شود
خشک و مذاب کردن مواد اولیه
در این مرحله ابتدا مواد مذاب خشک و مذاب شده و به دلیل امکان جذب رطوبت ، به جهت تولید لوله و اتصالات پلی اتیلن موادمذاب ابتدا آبگیری می شوند.
ورود و جریان در اکسترودر
هانطور که گفته شد روش تولید لوله و اتصالات پلی اتیلن به صورت اکستروژن انجام می شود ، اکسترودر مجموعه ای دستگاه متشکل از یک محفظه و ماردون می باشد که برای شکل دهی و قالب گیری لوله و اتصالات پلی اتیلن مورد استفاده قرار می گیرد، به صورت عمده یک اکسترودر از سه بخش عمده به نام های زیر ساخته شده است
- ناحیه ی تغذیه Feed zone
- ناحیه تراکم و فشردگی Compression & transition zone
- ناحیه ی اندازه گیری و سنجش metering zone
شمای کلی یک اکسترود (extruder) در شکل زیر نمایش داده شده است:
شمای کلی یک اکسترودر تولید لوله و اتصالات پلی اتیلن
در مراحل بعدی با خنک کردن مواد مذاب در قالب به شکل دلخواه دست یافته و در مرحله ی کشش به چگالی دلخواه از لوله و اتصالات پلی اتیلن دست یابی می کنیم. در نهایت مارک برند برروی لوله و اتصالات پلی اتیلن قرار می گیرد.